Mesec požarne varnosti v PGD Padež

Tematika letošnjega meseca varstva pred požari je namenjena številki za klic v sili 112.

Mesec požarne varnosti v PGD Padež 2

112

Vzporedno z osrednjo tematiko smo gasilci izvajali tudi druge aktivnosti povezane s požarno varnostjo. V okviru programa meseca varstva pred požari smo namenili pozornost tudi požarni varnosti na stavbah kulturne dediščine.

Mesec požarne varnosti v PGD Padež 3

Vaja1

V našem društvu smo imeli poleg rednih tedenskih vaj, tudi več ostalih aktivnosti. Izobesili smo plakate in razdelili letake. V četrtek, 11.10.2018 smo pregledali vse hidrante, ki so na našem področju. Ugotovili smo da so vsi dostopni in delujoči, razen podzemni hidrant v Osredku je potrebno ustrezno označiti.

Mesec požarne varnosti v PGD Padež 4

Pregled hidrantov

V petek, 19.10.2018 pa smo organizirali skupno vajo s PGD Podkum. Poveljnik Boris Čadež si jo je zamislil zelo realno in v izredno težkih okoliščinah.

Mesec požarne varnosti v PGD Padež 5

Vaja2

Scenarij vaje je bil, notranji požar hiše v kateri so bile pogrešane tri osebe. Dogodek se je zgodil ponoči, kar je še otežilo reševanje. Ob vstopu napadalcev v objekt, so bili vsi prostori popolnoma zadimljeni, vidljivost pa je bila nična. Ko so bili najdene pogrešane osebe, so jih do prihoda NMP prevzeli prvi posredovalci, ki so morali pri dveh izvajati temeljne postopke oživljanja, pri tretji pa je prišlo do zloma noge.

Mesec požarne varnosti v PGD Padež 6

Vaja3

Mesec požarne varnosti v PGD Padež 7

Prvi posredovalci

Mesec požarne varnosti v PGD Padež 8

Vaja4

Mesec požarne varnosti v PGD Padež 9

Vaja5

Po oceni vodje, je vaja potekala hitro, taktično pravilno in brez večjih napak. Še vedno je opaziti nekaj težav pri komunikaciji.

Mesec požarne varnosti v PGD Padež 10

POŠ1

V ponedeljek, 15.10.2018 so naše društvo obiskali učenci podružnične šole Podkum z učiteljicami. Predstavili smo jim naše društvo, opremo in delo, ki ga opravljamo prostovolni gasilci. Učenci so pokazali veliko zanimanje, saj je veliko od njih že v gasilskih vrstah. Zelo pa si želimo, da bi navdušili še koga.

Mesec požarne varnosti v PGD Padež 11

POŠ2

Mesec požarne varnosti v PGD Padež 12

POŠ3

Mesec požarne varnosti v PGD Padež 13

POŠ4

Oktober je mesec, kjer je velik poudarek na preventivi in trudili se bomo, da takšnih dogodkov tudi v prihodnje ne bo manjkalo.

P.S. Poveljnik obvešča, da bodo naslednje operativne vaje v četrtek, 8.11.2018 ob 19. uri. 

Zapisal: Peter Odlazek