Piknik gasilske mladine Gasilske zveze Zagorje ob Savi

V soboto, 13.10.2018, je v organizaciji PGD Padež potekal tradicionalni piknik gasilske mladine GZ Zagorje ob Savi. Kljub bojazni, da bo v jesenskem času težko najti termin z lepim vremenom, je bil ta dan kot nalašč za to. Žal se je na piknik prijavilo manj kot polovico vseh društev v GZ. Program je bil zelo pester in raznolik.

Pozdrav organizatorja

 

Uvodoma je vse prisotne pozdravil predsednik mladinske komisije v PGD Padež in gonilna sila pri organizaciji, Stane Jerman. Predstavil je potek programa in vsem prisotnim zaželel prijeten dan v Padežu. Nato je pozdravil prisotne še predsednik društva, Branko Zupanc, ki je na kratko predstavil društvo.

Pozdrav predsednika

Sledil je prihod tehničnih reševalcev iz PGD Zagorje-mesto, ki so strokovno in otrokom na zanimiv način prikazali tehnično reševanje v primeru prometne nesreče. Vodja vaje in poveljnik, Primož Graj, je na koncu podrobno opisal vajo. Nato so imeli tisti močnejši mladinci možnost še sami poprijeti za orodje in poskusiti, kako zahtevno je reševanje.

tehnično reševanje

 

teh1

 

teh2

teh 3

teh 4

teh5

Sledile so različne tematske in družabne igre, risanje na asfalt, nekateri pa so si popestrili dan na svojstven način.

risanje na asfalt

igre

Na koncu smo pripravili še okrepčilo. Po prijetnem druženju smo se poslovili in si zaželeli, da se čez leto ponovno vidimo na podobnem dogodku v kakšnem drugem društvu in upajmo, da v večjem številu.

Zapisal: Peter Odlazek