Prevzem novega gasilskega vozila v Padežu

Sončna julijska sobota, 23. 7. 2016, se bo prav gotovo zapisala v zgodovino gasilstva v Padežu. Uresničile so se dolgoletne sanje gasilk in gasilcev o modernem orodnem vozilu, ki nam bo omogočalo hitro in uspešno posredovanje v primeru nesreč.

Vse slavje se je pričelo že dan prej, ko je delegacija gasilcev v proizvodni delavnici v Ilirski Bistrici prevzela novo vozilo. Tu gre res zahvala podjetjema WEBO in EURO GV, ki sta se močno potrudili, da je bilo vozilo pripravljeno za prevzem skladno z dogovorjenim terminskim planom in en mesec pred pogodbenim rokom.

prevzem vozila v Ilirski Bistrici

prihod vozila v Padež

Ob prihodu novega gasilskega vozila v Padež je bil pripravljen zares lep sprejem. Operativni člani so pripravili curkomet iz štirih ročnikov, ostali člani in krajani pa so z navdušenjem pozdravili prihod. Udeležili so se ga tudi župan Matjaž Švagan, predsednik GZ Zagorje, Ivo Potočnik, poveljnik GZ Zagorje, Marko Bokal in predsednik KS Podkum, Roman Savšek.

prihod vozila v Padež 1

Naslednji dan je sledil prevzem vozila. Pričel se je z gasilsko parado ob zvokih koračnice, ki jo je zaigral Pihalni orkester SVEA iz Zagorja. Sledili so govori, vmes pa so prireditev popestrili harmonikarja Domen in Anže, učenci POŠ Podkum s pesmicama in Kulturno društvo Podkum s skečem. Župan je v svojem govoru poudaril, da si v kraju, ki skupaj z zaselki šteje nekaj več kot 60 prebivalcev, s takšnim nakupom ne more nabirati volilnih glasov. Tu gre preprosto za neizmerno voljo ljudi, da s pozitivno energijo in veliko povezanostjo dosežejo nemogoče cilje, hkrati pa izrazil veliko spoštovanje, da smo uspeli zagotoviti 30% finančni delež vozila, katerega vrednost je nekaj manj kot 150 tisoč evrov. Nato so bile podeljene zahvale botrom in še slovesen prevzem vozila. Župan Matjaž Švagan je predal ključe poveljniku Borisu Čadežu, ta pa naprej prvemu vozniku novega vozila, Ivanu Mlakarju. Voznik se je zahavalil za zaupanje in obljubil, da bo vestno skrbel zanj kot dober gospodar. Na koncu je župnik Peter Bregar opravil še blagoslov novega vozila. Celotna prireditev je potekala v okviru občinskega praznika Občine Zagorje ob Savi.

2 parada-res

4 postroj-res

9 Župan Matjaž Švagan-res

13 Zupan preda ključe poveljniku-res

14 poveljnik preda ključe šoferju-res

15 šofer prižge vozilo-res

16 blagoslov-res

17 končna slika-res

20 Vozilo-res

Sledila je odlična zabava s skupino Gadi, ki so dodobra napolnili vsak kotiček prireditvenega prostora. Število obiskovalcev je preseglo vsa pričakovanja, tako da je bila to najbolj obiskana veselica do sedaj.

veselica

Skupina Gadi z oboževalci

Na koncu lahko le dodamo, da je v naših gasilskih dušah zavladalo neizmerno zadovoljstvo, da smo pod streho spravili takšno prireditev, ki jo bomo s ponosom razlagali našim zanamcem.

Zapisal: Peter Odlazek