Pripravnice pometle s konkurenco ne regijskem kvizu gasilske mladine

V zgodnjem sobotnem jutru 5. 3. 2016 smo se z ekipo pionirjev, mladincev in pripravnic odpravili proti Hrastniku. Končno je napočil dan, za katerega smo se pripravljali že kar nekaj časa in sicer 9. regijski kviz mladine.

Po prispetju v Hrastnik smo še z zaspanimi očmi čakali na prijavo ekip pri komisiji A, kjer so nam dodelili številke ekip.

Po označbi vsake posamezne skupine smo s pionirji najprej šli opravit s pisnim delom kviza. Za del kviza so se nam na začetku pridružile tudi naše pripravnice Laura, Sara in Tina, nakar so odšle na praktični del kviza, kjer jih je čakala štafetna navezava orodja in gasilska spretnost.

Mladinci pa so pogumno opravili najprej s praktičnim delom kviza in sicer štafetno vezanje vozlov in gasilska spretnost.

Po zaključenem prvem delu kviza pa smo se zamenjali. Mladinci so hiteli na teoretični del kviza, pionirji na praktični del, pripravniki pa še na preostali del teoretičnega dela.

Po opravljenem teoretičnem in praktičnem delu pa smo vsi skupaj na trnih čakali na razglasitev rezultatov. Rezultati so bili sledeči:

  • Pionirji Gaja, Maja in Danej so izmed 22 ekip dosegli 7. mesto
  • Ekipi mladincev Gal, Samuel in Matej, ter Alja, Anže in Domen so dosegli 24. in 25. mesto izmed 31 ekip
  • Pripravnice Laura, Sara in Tina pa so zasedle odlično 1. mesto izmed treh ekip in si s tem zagotovile tudi vstopnico na državno tekmovanje.

Po končanem kvizu smo odšli na slastne palačinke, ki smo jih z navdušenjem tudi pojedli.

Čestitke vsem z odlične rezultate in zahvala spremljevalcem Stanetu, Nini, Mojci in Slavi.

Zapisala: Nina Jurca

Kviz 1

KVIZ 2

KVIZ 3

KVIZ 4

KVIZ 1

KVIZ 5

KVIZ 6

KVIZ 7

KVIZ 8

 

KVIZ 9

KVIZ 10

KVIZ 11