Velika gasilska parada v počastitev 17. kongresa Gasilske zveze Slovenije

Na Ptuju smo v soboto, 19. maja 2018, gasilci iz vse Slovenije praznovali 17. kongres Gasilske zveze Slovenije. V ta namen se je odvijala velika gasilska parada. Parade se je udeležilo tudi nekaj naših članov.

Kljub nekaj kapljam dežja je bilo vzdušje prijetno, saj nas je na poti do stadiona pozdravljala navdušena množica ljudi. Po prihodu na stadion nas je med drugim nagovoril predsednik vlade, Miro Cerar, kateri nam je namenil nekaj lepih besed. Župan občine Ptuj, Miran Senčar, se je zahvalil vsem sodelujočim na prireditvi, ki jih seveda ni bilo malo. S prijaznimi besedami je spregovoril tudi čisto novi predsednik GZ Slovenija, Janko Cerkvenik, saj je bil izvoljen ravno ta dan. Po prijetnem dogajanju smo se v poznih večernih urah vračali proti domu.

gasilke in gasilci PGD Padež

gasilci GZ Zagorje

priprava na parado

Civilna zaščita in tehnično reševanje

parada

parada

parada

parada

parada

zbor

Videoposnetek:

Velika gasilska parada na ulicah Ptuja 👩🏻‍🚒👨🏻‍🚒👩🏻‍✈️👨🏻‍✈️5000 gasilk in gasilcev, različne enote za zaščito in reševanje ter 50 vozil vseh velikosti in oblik je popoldne na Mestnem trgu pozdravilo gledalce od blizu in daleč. Parado so si ogledali tudi predsednik vlade dr. Miro Cerar, ministrica za obrambo Andreja Katič, župan MO Ptuj Miran Senčar in udeleženci XVII. Kongresa Gasilska zveza Slovenije. #ptujinfo #discoverptuj #peopleofptuj #gasilci

Objavil/a Ptujinfo.com dne 19. maj 2018

 

Še več o samem dogajanju pa najdete tukaj: http://www.gasilec.net/xvii-kongres-gasilske-zveze-slovenije-fotogalerija.

Zapisala: Slavi Čadež

Foto: Gregor Kolenc in Nina Kotar